Odd Molly

Odd Molly är ett Svenskt kläd- och modeföretag som verkligen har haft en raketutveckling sedan dess start i början på 2000-talet, 2002 för att vara exakt. Företagsnamnet bakom är Odd Molly International AB och det har sitt huvudsäte i Stockholm. VDn i dag heter Anna Attermark. Under de dryga tio företaget har varit aktivt så har de vuxit till ett företag med flera hundra miljoner i årlig omsättning, år 2012 var omsättningen 224 miljoner kronor. År 2010 var deras omsättning uppe i över hissnande 350 miljoner kronor. Samma år, 2010, i juni så introducerades Odd Molly International AB på NASDAQ och är alltså börsnoterat. Omsättningen de senaste åren har varit lätt fallande även om deras popularitet har vuxit, i alla fall i Sverige och våra nordiska grannländer. Med egna butiker i både Stockholm – flera butiker – och Köpenhamn så har klädmärket en stor synlighet i dessa regioner. Totalt så sålde över 1300 återförsäljare produkter från Odd Molly under 2013, ett tal som väntas stiga ännu mer med åren.

Kofta från Odd Molly

En röd och vit kofta från Odd Molly

Odd Molly grundades som sagt 2002 och har ända sedan starten haft kläder och accessoarer som huvudproduktlinje. Företaget bildades av Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan(som också är Odd Mollys Chefsdesigner) och Christer Andersson. Odd Mollys kläder är lite ”tuffare” och mer utmanande än de flesta andra kläder. Kläderna från Odd Molly sticker ut hakan och ger tufft lite småkaxigt, men ändå propert intryck. Se koftan här till vänster för ett typiskt riktigt snyggt och typiskt plagg.

Odd Molly I Populärkultur

En riktig stor skjuts i popularitet har Odd Molly fått av den beryktade humorserien Solsidan som hade premiär på TV4 i Januari 2010. Serien utspelar sig i en av Stockholms finaste förorter. En fin förort där många rika och berömda bor, det är precis de här som har varit Odd Mollys främsta kundkgrupp då Odd Mollys kläder inte är speciellt billiga. Det här är något som företagets ena grundare, Per Holknekt, har uttalat sig om. Holknekt vill inte att Odd Molly ska vara ett märke för rika och berömda utan vill att det ska vara tillgängligt för alla och att bära Odd Mollys kläder ska inte sätt någon stämpel på bäraren. Uttrycket Odd Molly-fitta myntades i tv-serien Solsidan och ger en bild, enligt vissa, av en typisk bärare – det syftade då på skitsnackande rika kvinnor som bar de dyra kläderna.